dinsdag 22 september 2009

Welkom op mijn reisblog "Op weg naar Santiago de Compostela" 


Beste familie en vrienden,

Met dit  reisblog wil ik mijn ervaringen met jullie delen over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje. De wandeltocht heb ik samen met Jan Tomasowa uit Amsterdam gedaan. Jan heeft het initiatief genomen en mij gevraagd om mee te doen. Na me te hebben verdiept in de geschiedenis van deze spirituele wandeltocht leek het mij spannend en uitdagend om mee te doen aan deze eeuwenoude bekende pelgrimstocht. Het is begonnen in het jaar 816. Toen ontstond de mythe dat de apostel Jacobus begraven is op een grafheuvel in Santiago de Compostela. Sindsdien hebben duizenden pelgrims vanuit alle uithoeken van de wereld als een soort bedevaart de tocht naar Santiago de Compostela gemaakt.  Over onze voorbereidingen en onze pelgrimstocht wil ik jullie deelgenoot maken.

In de verslagen kijken we op de middenpagina qua chronologie terug van 19 september 2009 naar 9 augustus 2009.
Onder de beschrijving  "Historische achtergrond" vinden jullie onderaan een link (in het rood) naar een uitgebreide foto-impressie van onze pelgrimstocht. In het "Archief "kan per pagina vanaf de start 9 augustus de verslagen worden gelezen. Bij mijn  "Favoriete Links" vinden jullie onder ander meer informatie over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.

 Salam manis,

 Minggus


Verslag St Jean Pied de Port- Roncevalles 11 augustus 2009

De eerste etappe zouden we starten vanaf Roncevalles in Spanje. Omdat er geen openbaar vervoer was. hebben we toch maar besloten om de eerst...