zondag 9 augustus 2009

Verslag wandeltochten in Nederland

Hierbij een kort (foto) verslag van onze gezamenlijke wandeltochten dit jaar in Nederland.

Onze eerste training met rugzak was de wandeltocht langs de spoorlijn Ede-Wageningen naar station Arnhem, een afstand van 22 km. Helaas hebben we hier geen foto's van. Een mooie wandeling met wat glooiingen in een prachtig bosrijk landschap. Aan het eind waren we door vermoeidheid weinig spraakzaam. Gelukkig hebben we voor de terugweg, maar de trein naar Ede-Wageningen genomen.

De tocht van Valkenburg naar Slenaken door het schitterend landschap van Zuid-Limburg een afstand van ca 20 km werden we vergezeld door Ed Hermsen en Dolly de vrouw van Jan. Heel bijzonder waren de vergezichten, het karakteristieke landschap en de stilte.

Op 28, 29, en 30 juli 2009 hebben we als training en als testcase een driedaagse tocht gemaakt.
De eerste dag Wolfheze-Westerbouwing-Wolfheze een historische route(Airborneroute ) over een afstand van 18 km hebben Jan, Dolly en ik door een gevarieerd landschap afgelegd.
Hoogtepunten waren het parcours dwars door de golfbanen van Heelsum en het uitzicht op de Rijn vanuit het paviljoen van Partycenrum Westerbouwing.

De tweede dag vertrokken we vanuit het centrum van Wageningen langs de uiterwaarden richting Heelsum. In Heelsum hebben we bij Ed Hermsen heerlijk koffie gedronken en gebak gegeten. Interessant was dat Ed foto;s liet zien van o.a. een mangroveproject in Suriname, waarin hij een bijdrage levert.
Een ander hoogtepunt was een historische grafheuvel in de bossen van Bennekom.
Eindbestemming was station Ede-Wageningen. De afstand die we afgelegd hebben was 22 km.
In Barneveld hebben we als afsluiting bij Nelly Tomasoa de zus van Jan heerlijk gado2 gegeten.

De derde dag gingen Jan en ik zonder Dolly op pad.
De route was Rhenen de Grebbeberg op richting Veenendaal. Ook hier mooie vergezichten met uitzicht op Veenendaal en Ede. Voor het eerst hebben we ook als test een siesta gehouden. Zie hiernaast een foto van Jan als schone slaper. Aan het eind van de tocht hebben we regen gehad, een goede test voor onze rugzakcapouchons. De beoogde route hebben we niet kunnen volgen omdat we de verkeerde route volgden. Uiteindelijk toch nog 17 km afgelegd.

Onze conclusie is dat we de trainingen goed hebben doorstaan, zonder blaren maar met wel wat lichte pijntjes.
Volgens ons zijn we fysiek en mentaal er klaar voor om de tocht van Roncevalles naar Santiago de Compostella over een afstand van 800 km te maken.

Verslag St Jean Pied de Port- Roncevalles 11 augustus 2009

De eerste etappe zouden we starten vanaf Roncevalles in Spanje. Omdat er geen openbaar vervoer was. hebben we toch maar besloten om de eerst...