dinsdag 1 september 2009

Verslag Sahagun-El Burgo Ranero 1 september 2009

Vanochtend ivm de niet grote afstand van 18 km naar El Burgo Ranero een beetje uitgeslapen en in de hostal uitgebreid ontbeten. Om 9.30 uur vertrokken we richting El Burgo. In feite hetzelfde traject qua omgeving als gisteren. Het was een lekker Hollands zomers weertje ca 25 graden.
Bij het plaatsje Berclanos del Real Camino nog bij een bar/restaurant een rustpauze gehouden.
Thee, frisdrank, tortilla op brood en heerlijk appelgebak gedronken en gegeten.
We raakten in gesprek met een Belgisch echtpaar die in Burgos begonnen waren en in Leon zouden stoppen. Volgend jaar komen ze weer terug en gaan ze het traject vervolgen.
Ze vertelden dat ze ook in Nederland veel gefietst hebben, Zeeland, Brabant en Groningen. Hun advies gegeven om ook de Veluwe te doen. Een beetje reclame gemaakt voor de Edese heide, bossen en natuurparken. Hadden ze ook veel over gehoord en wellicht dat ze dat ook gaan doen. De VVV zal me dankbaar zijn. Bij het restaurant was ook een Baskische jongen uit San Sebastian die aan beide voeten veel blaren had. Jan heeft ook nog geprobeerd om hem Compeedpleisters aan te bieden, maar daar wilde hij niets van weten. Hij heeft zijn eigen medische spullen. Hij was wel van plan om Santiago te halen. Morgen gaan we naar Mansilla de las Mulas, een afstand van 19 km. Over 2 dagen zitten we in Leon, schijnt een prachtige stad te zijn met een idem dito kathedraal. Het plan is om in die stad sowieso 2 dagen te blijven. Volgens onze kaart zouden we dan 294 km verwijderd zijn van Santiago de Compostella. Het is nu 19.00 uur en we zitten in een eenvoudige hostal, waar we gratis gebruik kunnen maken van internet. Ben benieuwd wat voor menu del dia ons vanavond te wachten staat. We merken dat we elke dag mentaal en fysiek sterker worden, vooral nu Santiago de Compostella bijna in zicht is. Maar na bijna 4 weken mis je het thuisfront toch wel.

Amato,

Peregerino Dominggo

Verslag Cadzilla de la Cueva-Sahagun 31 augustus 2009

Van Cadzilla de la Cueva naar Sahagun was een afstand van 22 km. Het traject was vlak en was
voor ons makkelijk te belopen. Het weer was behaaglijk. Onderweg was er niet zoveel te zien.
Er was wel veel wind, waardoor je een beetje een landerig gevoel kreeg. We hebben bij het plaatsje San Nicolas del Real Camino wat gedronken en bij de kerk hebben we ivm de warmte een siesta gehouden. We hebben onderweg nog met Ralf een Duitse jongen uit Stuttgart een dansje gemaakt, bij een met stenen omcirkelde mystieke plek. Allemaal het idee van Jan. Je ziet onderweg heel veel symbolen en tekens die door de pelgrims worden achtergelaten. Daarvoor hadden we nog Duitse schlagers gezongen. Bij het dansje hebben we daarom " Jungen kommt bald wieder nach Haus" van Freddy Quin gezongen. Kunnen jullie je voorstellen midden in het Spaanse landschap, een Duits-Molukse productie. Ralf doet researchwerk in het kader van robotisering. Hij is in Burgos begonnen en probeert Leon te halen. Hij heeft maar 14 dagen.
In Sahagun hadden we een prima hostal, gerund door een echtpaar. Ze vertelden dat veel Duitsers, Italianen en Canadezen geboekt hadden. Op de Plaza Mayor (centrum) hebben we nog
´s avonds een menu del dia genomen. Heel erg smaakvol. De Plaza Mayor (dorpsplein) was het heel erg sfeervol. Opvallend nog heel veel kinderen die tot laat in de avond voetbalden. Kennelijk houden ze overdag ook een siesta. Om 23.00 uur waren we terug bij de hostal en toen snel het bed ingedoken.

Amato,

Peregrino (pelgrim) Dominggo

Verslag St Jean Pied de Port- Roncevalles 11 augustus 2009

De eerste etappe zouden we starten vanaf Roncevalles in Spanje. Omdat er geen openbaar vervoer was. hebben we toch maar besloten om de eerst...