maandag 10 augustus 2009

Vertrek vanuit Schiphol


Maandag 10 auugustus om 4 uur vroeg in de ochtend met Mark als chauffeur richting Schiphol vertrokken. Amper geslapen. Zondagavond kwamen Mark, Lilian en haar vriend Nick nog langs om afscheid te nemen. Lieve cadeau's gekregen. Op Schiphol stonden Jan, Dolly, Andjela de zus van Dolly en natuurlijk Amarissa en Inanue de kinderen van Jan en Dolly ons op te wachten. Jan had een welkomstrituuel voorbereid Het omhangen van de Jacobschelp was de officiele start van onze pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Om half zeven gingen we begeleid door de afscheidsdelegatie naar de incheckbalie.

Na een voorspoedige vlucht, het gesnurk van mijn metgezel daargelaten, landen we onder de hoede van Transavia in Franrijk op het vliegveld van Pau. De eerste contacten werden direct gelegd met Irene en Jaap. Irene ging op eigen houtje de bergen in, richting Lourdes. Jaap komt speciaal een week zijn moeder begeleiden voor de tocht naar Santiago. Zij heeft speciaal voor deze tocht een Sabbatical Leave genomen van 6 maanden. Ze is nu al 4 maanden onderweg vanuit Nederland. Vanuit Pau hebben we samen met Jaap de trein genomen richting St Jean Pied de Port. Omdat er geen openbaar vervoer was richting Ronccevalles, onze eerste startplaats, hebben we besloten om in een goed hotel te slapen. Een andere reden is dat we besloten hebben om toch de zwaarste etappe van de hele pelgrimstocht te lopen en dat het zaak is om goed uitgerust de volgende morgen aan de start te verschijnen.

4 opmerkingen:

  1. Lieve oom Minggus,

    Fijn om te lezen dat julie een goede vlucht
    hebben gehad. En petje af dat jullie de eerste
    etappe met veel lol en mooi uitzicht uitgelopen hebben.Nog veel wandel plezier, kracht en gezondheid. Wij wachten op jullie volgende verslag! lieve groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Minggus + Jan,

    he,he, eindelijk begonnen.
    Veel plezier verder en pas op voor overschatting(dus pelan,pelan) !!!!!

    Groet,
    Ed Hermsen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. HoiMinggus en Jan.

    Ik ben Frans de jongere broer van Jan in 20fiets006 heb ik samen met mijn vrouw Anneke de camino per fiets afgelegd van uit Nederland.Het camino gevoel deel ik met jullie, en het gevoel kom weer boven via jou verslag. Doe El Peregrino Marcellino de groeten , hij zit in de park in Logrono en heeft zijn beroep van gemaakt om pelgrims te voorzien van koekjes, water, zelf gemaakte wandelstokken.

    Bon Camino, Frans en Annek Tomasoa

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo heerlijk is dat om te wandelen in het buitenland en zo de omgeving te bezichtigen. Lekker hoor.

    BeantwoordenVerwijderen

Verslag St Jean Pied de Port- Roncevalles 11 augustus 2009

De eerste etappe zouden we starten vanaf Roncevalles in Spanje. Omdat er geen openbaar vervoer was. hebben we toch maar besloten om de eerst...